Ultrapasteurisert (UHT) og ESL kontroll

Ultrapasteurisert (UHT) og ESL kontroll

Produkter

Et ultrapasteurisert produkt kan ta opp til 12-14 dager å kontrollere med tradisjonelle metoder. 3M’s MLS-teknologi gjør det mulig å reduser dette til 2-3 dager. Kontrollen er validert, rask og pålitelig for kontroll av UHT/ESL-behandlet mat/drikke. 

Lavendel Hygiene leverer kraftfull teknologi fra 3M som gjør det lett å teste UHT-behandlet mat, og fører til at du raskere kan distribuere varene. Med 3M Microbial Luminescence System (MLS) kan du enkelt utføre sluttest av ultrapasteurisert melk og andre produkter med forlenget holdbarhet slik at spredningen av sykdomsfremkallende bakterier kan hindres. På denne måten sikres distribusjon av trygg mat.

Hvordan utføre ultrapasteurisert kontroll?

ultrapasteurisert

Kontrollen utføres i 3 enkle trinn:

  1. Pre-inkuber produktet (1-2 dager med Petrifilm fra 3M) og pipetter 50 µL av pre-inkubert prøve i hver brønn i mikroplaten
  2. Plaser mikroplaten inn i MLS-instrumentet og velg passende analyse
  3. Få vite om kontrollen er bestått/ikke bestått i løpet av 27 minutter eller mindre

Spar tid og kostnader med 3Ms UHT-testing

Ved tradisjonelle metoder for pasteurisering er det nødvendig å vente 2 til 5 dager på at mikroorganismene skal vokse i pre-inkubatsjonen, heretter må endelig mikrobiologisk analyse tas, som minimum tar samme rom av tid. Men ved bruk av 3Ms MLS-instrument elimineres den andre inkuberingsperioden, slik at produktet kan utgis 2 til 5 dager raskere. For din bedrift betyr dette blant annet:
  • Reduserte kostnader og kortere lagringstid (mer lagringsplass)
  • Økt kontantstrøm
  • Større fleksibilitet samt lydhørhet til kundenes behov
Lavendel Hygiene leverer også annet utstyr for bakteriekontroll

Hva er ultrapasteurisering?

At noe har blitt ultrapasteurisert, eller UHT/ESL-behandlet, betyr at det har blitt varmebehandlet ved ultra høy temperatur, 135–150 grader, i 1–30 sekunder. Deretter følger en rask nedkjøling av produktet. Denne prosessen hemmer veksten av mikroorganismer i mat og gjør produktene nærmest sterile, samtidig som de får lenger holdbarhetsdato. I motsetning til sterilisering påvirker heller ikke ultrapasteurisering matvarens smak og kvalitet fordi det er en mer skånsom prosess.

Ring oss på +47 21 08 80 80 eller benytt vårt kontaktskjema så tar vi kontakt med deg om våre løsninger for kontroll av ultrapasteurisert mat!

Hvorfor?

  • Raske resultater
  • Mer pålitelig enn tradisjonelle metoder
  • For å sikre mattrygghet
  • For å distribuere varer raskere
  • For økt kontantstrøm
  • Gjøre produktene langtidsholdbare
 
Hvor?
  • Næringsmiddelindustri
  • Steder der meieriprodukter blir behandlet
  • Alle UHT/ESL behandlet produkter
Hvordan?
  • Pre-inkuber produktet (1-2 dager)
  • Pipetter 50 µL av pre-inkubert prøve i hver brønn i mikroplaten
  • Plaser mikroplaten inn i MLS-instrumentet og velg passende analyse
  • Få vite om kontrollen er bestått/ikke bestått i løpet av 27 minutter eller mindre

Kontaktskjema

Bruk dette kontaktskjemaet for å kontakte oss!